Friday 10 July 2015

Compresorul frigiderului nu mai porneste

Verificati temperatura din camera, acesta trebuie sa fie mai mare decat cea din frigider ( frigiderul nu mai poate face schimbul termic ).
La o temperatura in camera mai mica de 8 grade, frigiderul nu mai functioneza. Compresorul frigiderului (valabil pt. combine frigorifice, congelatoare, lada frigorifica) incearca sa porneasca dupa care se opreste.
Este posibila si aparitia unui ticait metalic. Se incearca scoaterea frigiderului de sub tensiune (se scoate stecherul din priza) pentru o perioada de min. 60 min. Daca defectul se mentine dupa alimentarea cu curent electric, este indicat sa nu folositi frigiderul si sa solicitati un frigotehnist pentru reparatii frigidere.
Compresorul frigiderului (valabil pt. combine frigorifice, congelatoare, lada frigorifica) functioneaza fara oprire, de cateva ore. Se incearca oprirea din termostat (reglarea pe pozitia 0 , Minim sau Stop) si se constata daca motorul s-a oprit.
Daca s-a oprit se regleaza pe o pozitie minima si se tine sub supraveghere functionarea motorului. Daca indicatiile de mai sus, nu inlatura functionarea necorespunzatoare, este indicat sa apelati la un tehnician specializat in reparatii frigidere.

In cazul frigiderelor care functioneaza pe baza de curenti de aer, este posibil ca pe timpul verii sa nu se ajunga la o temperatura interioara normala (2-8 grade).
Incercati dezghetarea frigiderului (chiar daca producatorul aparatului afirma ca nu este necesar), acesta fiind lasat cu usile deschise cel putin 1 zi.
Daca la un interval de 1,2,3 saptamani, defectul reaparate, este bine sa solicitati serviciul de reparatii frigidere.
In cazul in care simtiti miros de vopsea sau plastic incins, cordon de alimentare cu curent este fierbinte, scurgeri de curent electric pe care le simtiti cu mana, atingand carcasa frigiderului, gheata/zapada in exces in interior, zgomote metalice, trepidatii exagerate sau orice alte manifestari anormale ale frigiderului, ar fi bine sa solicitati o interventie a echipei care se ocupa cu reparatii frigidere.

No comments:

Post a Comment